Boerenomelet met groenten

Omelet met ham en kaas

Zin in een lekkere boerenomelet met groenten? Deze maak je zo:
Ingrediënten:
4 eieren
1 grote aardappel
1 rode paprika
1 ui
1 tomaat
100 gram champignons
1/2 courgette
1 teen knoflook
peper
zout
1 theelepel komijn
geraspte kaas
olie om in te bakken
peterselie

Bereiding:
Schil een aardappel en snij deze in dunne plakjes. Doe de aardappel in de steelpan en kook in een bodempje water in een minuut of 5 beetgaar. Giet de aardappelschijfjes af in een vergiet en laat ze een paar minuten uitdampen.

Maak ondertussen de ui schoon en snij deze in fijne snippers. Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en snij in fijne blokjes. Snij de tomaat in kwarten, snij het de zaadjes eruit en het vruchtvlees fijn. De courgette kan tot slot ook in kleine blokjes, de champignons mogen in plakjes.

Verhit wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in. Voeg daarna de paprika, courgette en champignons toe en bak ze even kort mee. Als laatste mogen de tomaatjes en de aardappelschijfjes in de pan. Roer dit nog even om en voeg vervolgens de kruiden toe. Doe er naar smaak wat peper en zout bij. Pers de knoflook uit en strooi 1 theelepel komijn erbij. Schep het mengsel goed om.

Kluts ondertussen de eieren los. Druk de groenten zachtjes aan, zodat de bodem van de koekenpan goed bedekt is en schenk dan de eieren in de pan. Laat de boerenomelet langzaam garen, met een deksel op de pan.
Strooi er wat geraspte kaas en verse peterselie over.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *